Dagens vardagshjälte

En förvirrad gammal dam slog sig ner på platsen framför mig i sal1 på JMK idag. Jag och C tittade på varann med höjda ögonbryn, men när vi uppfattade att alla andra runt omkring oss såg minst lika förbryllade ut, insåg vi att hon nog hade kommit fel… (ja, vi är typ 50 pers i min klass jag har inte koll på alla än).

Var är champagnen, frågade hon vår föreläsare MB. Han tittade på henne och frågade: Ska du vara här? Går du den här kursen? Varpå hon svarade ja (var hon nu fick det ifrån).
MB
tittade i sina papper och och kunde efter mycket om och men konstatera att hon nog inte skulle vara där iaf, så han eskorterade henne ut ur salen (vänligt, men bestämt). Men innan hon gick hann hon ta fel jacka…typ 5 ggr, och panikslagna journaliststudenter rusade fram för att rädda sina dyrgripar ur den förvirrade damens famn.

Tydligen hade MB dumpat av henne ute i kafeterian, där det satt några från en annan kurs som hade sett att hon hade kommit dit i sällskap med en annan dam. Det var bara det att när vi kom ut en timme senare så satt den förvirrade damen kvar och det visade sig att hon inte alls hade varit i sällskap med den som det antogs från början… hon hade väl antagligen bara virrat med folkströmmen.

Polisen, socialen och diverse äldreboenden hade kontaktats men ingen visste vem den förvirrade damen var (knappt ens att hon själv visste).

K, som läser B eller C-kursen hade tagit på sig att vara damvakt, och det var riktigt rörande att se hur han tog hand om henne. Han såg till att hon inte virrade bort sig i labyrinten på JMK, såg till att hon fick fika… och väntade vid hennes sida tills det till slut kom ngn och hämtade henne.
Dagens hjälte är helt klart K. Det är inte alla som skulle hjälpa/bry sig om en dement gammal dam på samma sätt som han. Det finns trots allt hopp för mänskligheten!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s