Forna idoler

Surfade runt lite på aftonbladet.se och hittade Annika Marklunds krönika om Linda Skugge. Marklund hade tydligen Skugge som idol när hon var yngre och Skugge fortfarande kallade sig feminist, men nu har Skugge gjort slut med feminismen. Marklund skriver bl.a om sin besvikelse när hon ser sin forna idol svika sina tidigare ideal.

Jag gillade Linda Skugge när hon hette Linda Norrman, och hängde på Hannas krog och hånglade upp små pop-pojkar från (på den tiden) ”nya” band som Kent, Yvonne, Broder Daniel, Brainpool, SINGER (där hon hittade sin blivande make Johan Skugge), TPD osv. Utan hennes underhållande, dekadenta krönikor i Expressen fredag skulle musik-Sverige troligtvis se annorlunda ut idag.

Säga vad man vill om Linda Skugge. Hon provocerar och är en person som man antingen hatar eller älskar.

Och appropå forna idoler, varför inte slänga in lite Broder Daniel här

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s