När det blåser på månen…

Sitter och organiserar mina skivor, lyssnar på musik och halvkollar på hockeyn på TV.

Tänk om man kunde köpa alla skivor som man velat ha, nånsin! Då hade det varit många skivor i min samling. Fastnade lite på bokstaven K och Kent och då framförallt deras första skiva. Jag blir så härligt nostalgisk av den skivan och självklart skrålar jag med i alla låtar så pass mycket så att grannen borde knacka på dörren, när som helst nu, och klaga på oljudet. Men grannen sover tungt. Jag hör hans snarkningar genom väggen om jag lyssnar noga och sätter allt ljud från TV och spelare på mute.

Om jag skulle välja en skiva som har haft störst betydelse i mitt liv, så är det just Kents första. Jag har nog gjort allt till den skivan och dess låtar. Minnen, känslor… allt kommer tillbaka till mig när jag spelar Frank, Som vatten, Stenbrott etc… bra och dåliga minnen…

När jag var 16 var det ingen som förstod mig så bra som Jocke Berg, och det var ingen som förstod Jocke Berg så bra som jag… intalade jag mig iaf!

Idag, vad kan det vara, typ 14 år senare, står jag och ser på när Sveriges bästa band blir mer och mer intetsägande. Jag gillar fortfarande Kent, och deras låtar, men de berör mig inte på samma sätt som när jag var 16. Istället för att säga allt med få ord, försöker Jocke Berg att säga allt med för många ord, om ni förstår vad jag menar… Det är bara att konstatera att Kent aldrig kommer att kunna göra en lika äkta skiva som debuten!

Förresten, för er som missat. Kent har släppt en ny låt som går att ladda ner gratis på deras hemsida. Som en julklapp till alla fans typ. Låten spelas flitigt på TV just nu, i en alternativ version,  i reklam för antimobbing-projektet friends.

Nej, nu är det dags att sluta skriva och kolla hockeyn igen. För er som missat så är det JVM-final mellan Kanada-Sverige. Dessvärre verkar det som att Sverige kommer att förlora, men just nu är det bara första perioden…

För er som inte är intresserade av hockey, elr för er som ligger och sover nu och missar finalen, kan kolla in videon nedan istället. Inte hockey, utan Kent och låten När det blåser på månen… (från första skivan såklart!).

Den svarta kostymen ska av

kostymen är inte jag

är jag en astronaut?

är jag så ensam?

Helt fantastisk textrad, som sätter ord på allt man kan känna när man är 16 och har ångest…

Annons

6 reaktioner på ”När det blåser på månen…

 1. L 6 januari, 2009 / 02:17

  Åh, vilka minnen. Jag håller med dig om att den första skivan är bäst. Kanske för att jag inte brytt mig om att lyssna på de andra. Lite roligt är det dock att jag fick en skiva med dem av farsan i julklapp nu i julas. För han kom ihåg att jag gillade Kent en gång i tiden. Det tyckte jag var lite fint ändå.

  Gilla

 2. L 6 januari, 2009 / 02:17

  Åh, vilka minnen. Jag håller med dig om att den första skivan är bäst. Kanske för att jag inte brytt mig om att lyssna på de andra. Lite roligt är det dock att jag fick en skiva med dem av farsan i julklapp nu i julas. För han kom ihåg att jag gillade Kent en gång i tiden. Det tyckte jag var lite fint ändå.

  Gilla

 3. JJ 6 januari, 2009 / 02:31

  Min granne spelar Kent nu… men jag bor fan i Malmö. Själv är jag tyst. Trött. Ha det bäst!

  Gilla

 4. JJ 6 januari, 2009 / 02:31

  Min granne spelar Kent nu… men jag bor fan i Malmö. Själv är jag tyst. Trött. Ha det bäst!

  Gilla

 5. K 6 januari, 2009 / 09:14

  Första gången jag hörde kent var från ditt rum sis! Det gäller även NKOTB och Take That vilket sen blev till Cardigans, Radiohead, Brainpool, Suede och Yvonne. Tur att jag haft dig som musikförebild, tänk vilken skit jag skulle lyssnat på annars! 🙂 Puss!

  Gilla

 6. K 6 januari, 2009 / 09:14

  Första gången jag hörde kent var från ditt rum sis! Det gäller även NKOTB och Take That vilket sen blev till Cardigans, Radiohead, Brainpool, Suede och Yvonne. Tur att jag haft dig som musikförebild, tänk vilken skit jag skulle lyssnat på annars! 🙂 Puss!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s