Språkförvirrad

Idag var det återigen tillbaka till jobbet. Under de dagarna som vi är lediga blir det att man mest pratar svenska. Undantaget är i de fall som vi umgås med finnmaffian (Anna, Taru och Saana).

Idag var det inskrivning för nya och gamla barn i barnklubbarna. I våra klubbar är majoriteten av barnen från Norge. Vi har ungefär lika mycket danskar och svenskar. Det är helt klart svårast med de danska barnen. Särskilt de yngre barnen som är från 3 år och uppåt. Jag börjar dock bli ganska bra på att förstå vad de säger. Det svåraste är att göra sig förstådd, och få dem att förstå en lekinstruktion till exempel.

Under arbetsdagarna blir det att jag snakker någon sorts svensk-norska till alla barn (ibland nämligen även till de svenska barnen om jag blir lite språkförvirrad), med vissa inslag av danska ord. Till personalen som arbetar på hotellet blir det någon sorts engelsk-spanska. Det går sådär. Men jag blir nog bättre och bättre på de nordiska språken vecka för vecka, så det går ju framåt iaf!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s