Fredagens körlektioner

Igår var jag på Gillingebanan och gjorde Riskutbildning 2, det som kallades Halkbanan förr i tiden. Jag var sjukt nervös. Trodde inte att jag skulle klara det, men det gick ju alldeles utmärkt för mig att genomföra den. Det var dessutom också jättekul =) Jag var enormt peppad efter de 4 timmarna jag spenderade på Gillingebanan, och kände nästan körkortet i min hand.

Sen hade jag körlektion på eftermiddagen, en trippellektion dessutom. Återigen ny lärare, och ny typ av bil. Det gick skit. Hittade inte dragläget. Kunde inte starta i backe. Kunde inte ett skit. Fick dessutom höra att jag ska sluta köra som en kärring, och lära mig ratta med en hand (?!).

Kunde höra Henrik (min gamla körskolelärare uppe i Karlstad säga):

Ja, så kan man köra när man har körkort men här har vi båda händerna på ratten…

Ända sen jag startade på Danderyds Trafikskola har jag bara gått tillbaka i utvecklingen. Från att ha lämnat Karlstad med ett självförtroende på topp. Där jag hade kört de sista lektionerna med nästan inga kärringstopp, provat landsvägskörning, tuff stadskörning, stora rondeller, jag var bäst på krypkörning, jag hade provat panikbromsning på grusväg osv. Det återstod bara att öva lite omkörningar, få mer rutin av motorväg och finjustera parkeringsteknik.

Då bytte jag Trafikskola. Efter snart 10  lektioner på Danderyds Trafikskola är jag tillbaka på parkeringen, med ett självförtroende i botten.

Och uppkörningen är på onsdag!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s