Körkort och ett pass på villovägar…

Har hänt en del på senaste tiden sen jag lämnade Sunny Beach. Först och främst var det svårt att lämna Bulgarien. Problemet var inte att mitt pass fortfarande är hos den Thailändska ambassaden i Danmark, utan att jag på något sätt hade blivit överbokad. När jag fick reda på det hade jag redan checkat in mitt bagage, så personalen på flygplatsen blev tvungna att plocka av bagaget, i väntan på att vi skulle få tag på piloten för att fråga denne om lov att få åka på en extra seat (i cockpit eller i kabinen).

När jag till slut fick en plats på planet, hade jag i gränskontrollen här i Sverige problem med att komma in. Trots att jag hade ringt till Polismyndigheten i Stockholm, och även till Aviation (bara för att dubbelkolla). Jag fick en geografi-lektion av poliskvinnan i passkontrollen om vilka länder som ingår i Schengen, och även fast jag försökte att berätta att jag faktiskt hade dubbelkollat med 2 olika instanser att det var OK att resa in med mitt Nationella ID-kort tillsammans med mitt Fritte-leg, menade hon på att jag måste se till att jag får korrekt information. Hur f-n ska man veta att man får fel information när man ringer och dubbelkollar med den instans hon själv tillhör frågade jag, men det skulle jag tydligen bara veta…

Efter en massa tjafs och pekpinnar, blev jag till slut insläppt i Sverige.

I onsdags började jag ett gäng körlektioner vid Edsbergs trafikskola i Sollentuna, för att finslipa inför körprovet som jag gjorde i måndags. Jag hade bokat in mig på 10 lektioner över 3 dagar, samt sett till så jag kunde låna skolans bil till provet.

Först och främst måste jag ju säga att det var sån STOR skillnad från att köra med Danderyds trafikskola. Jag hade nu en lärare som istället för att sänka mig hela tiden, istället arbetade på att stärka mitt självförtroende, och som hela tiden gav mig tips och som var intresserad av att lära mig något. Så om någon annan ska ta körlektioner i Norrorts-området kan jag varmt rekommendera er att anlita Edsbergs trafikskola!!

Btw, så klarade jag körprovet, så nu har jag äntligen fått lappen (även om jag bara tog för automat).

Egentligen skulle jag varit i Thailand idag, men eftersom mitt pass fortfarande inte ha kommit så är jag kvar i Sverige. De hade tydligen sagt på ambassaden i Köpenhamn att de skickat tillbaka mitt pass, men Sara på HK tror att det betyder att de la det på lådan efter att hon ringt till dom där nere. Så nu väntar jag bara på att få åka iväg, och är påtvingad några ofrivilliga semesterdagar istället…

Jag hoppas på att det är idag som jag får mitt pass tillbaka!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s