Rainy days

Min första dag i uniform var i onsdagsmorgon på flygplatsen då vi i hällregn stod och välkomnade 300 förväntansfulla gäster. Regnsäsongen verkar ha hittat till Thailand och det har regnat sen dess. Visst, det har varit långa stunder med uppehåll, och vissa dagar har det bara regnat på kvällen. Men regn har varit en huvudingrediens den senaste veckan.

I torsdags när vi hade service i Kamala hade vägarna svämmat över i Patong, vilket iofs är ganska vanligt, då det händer typ  jämt när det regnar i flera timmar. Det var dock väldigt intressant att få köra genom en flod… trodde nästan att vatten skulle komma in i bilen men som tur var stod det inte riktigt så högt.

När vi kom ur vattenmassorna, upptäckte vi att det var något under bilen som lossnat, så vi blev tvungna att få vår bil utbytt, vilket är fördelen med att ha hyrbil. Man behöver liksom inte ta hand om problemet själv.

I fredags var det meningen att jag skulle åkt på snorklingsutflykt, men eftersom vädret var så dåligt fick jag åka på roadtrip alldeles själv. Körde först till Laem Panwa, via Wat Chalong (ett buddhisttempel) och Big Buddha för att sen fortsätta norrut. Körde upp till de hotellen som ligger allra längst norrut på Phuket, Renessaince och Indigo Pearl (som är helt sjukt fina hotell). Men blev tvungen att ta en liten paus vid sidan av vägen med varningsblinkers på i cirka en halvtimme eftersom jag inte kunde se vägen framför mig. Så mycket regnade det! Btw så går körningen jättebra om jag själv får säga det, och det där med vänstertrafik börjar oxå kännas OK.

Körde på vägen tillbaka via Central Festival för att inhandla lite småsaker som jag behövde hemma.

Igår lördag var jag förresten på Weekend Market i Phuket och kom hem med 2 fina plånböcker, och idag har jag min första lediga dag här, men eftersom det har ösregnat och stormat större delen av dagen har jag bara varit hemma och kollat på Hells Kitchen som jag fick av brorsan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s