Smärtsamt

Vill ni se något kul?! Nu när jag har lagt det bakom mig så är det kul, men då var det chock och jävligt smärtsamt för min plånbok. Tur att jag hade snälla föräldrar som kunde låna mig pengar, men faktum är att jag har lagt ut ca 6000 SEK av mina egna pengar för att få över några av de sakerna som jag ville ha med mig under mina 9 månader i Thailand.

Visst, jag vet att det är mitt eget fel att jag har packat så mycket, men normalt brukar vara att incheckningspersonalen inte brukar ta betalt för all övervikt när man berättar vad man har som arbete. När jag flög med Air Berlin från Phuket till Stockholm hade jag 50 kg i mina väskor och behövde betala för 7 kg. När jag flög Gran Canaria-Kreta, via Madrid och Aten hade jag 60 kg med mig, och behövde bara betala för 20 kg, och fick dessutom flyga Business Class sträckan Madrid-Aten-Chania!

Men inte den här gången då jag flög från Arlanda till Phuket, som ni kan se. Fick betala för varenda kilo. Anal incheckningspersonal på Arlanda (tror de var nya), och Air Berlin med uptighta regler. De gav mig dessutom dålig mat så jag påtvingat spenderade ett par timmar på en j-a flygplanstoalett!!

När jag kom till Bangkok och de från Thai Air såg att jag bara hade betalt för sträckan fram till Bangkok, och alltså inte betalt för den sista sträckan… tog de betalt för 5 kg OCH uppgraderade mig till Business Class! Tack för det Thai Air!!

Jag säger inte att jag tycker att vi guider alltid borde få särbehandling, men nånstans är vi alla i samma bransch, och man är sjysst mot sina kollegor!! Slutsatsen av det hela är iaf:

Hatar Air Berlin, älskar Thai air!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s