Ska man bita i det sura äpplet eller?

Ibland är saker och ting så j-a frustrerande… För de som har varit och nosat i min blogg förut, och för alla jag känner hemma vet ju om att innan jag kom till Thailand var jag strandad i Sverige i 12 dagar mer än vad det egentligen var tänkt från början. Allt på grund av att mitt pass inte kom tillbaka i tid. När jag var i Bulgarien skickade jag upp mitt pass för visumprocessen till först Stockholm, och därifrån skickades passet via Fedex till konsulatet i Cph. Det var den 19/7. Den 2/8 åkte jag till Stockholm från Bulgarien, för att vara hemma, och fixa klart mitt körkort. Jag hade en biljett till Phuket den 9/8. Jag har fortfarande inte fått mitt pass när jag lämnar Bulgarien, och skickar ett mejl för att fråga hur det går, och får till svar att det är semestertider hemma och det är därför det dröjer med passet, men jag har inget att oroa mig för det kommer tillbaka i tid. Jag frågar om man verkligen vet att mitt pass ankommit till konsulatet och får ja, till svar.

Dagarna går, och inget pass i syne. Den 8/8 kontaktar jag min arbetsgivare på eftermiddagen eftersom ingen uppdaterar mig hur det går och får reda på att jag nog inte kan åka. Den 11/8 får jag reda på att mitt pass har legat på Fedex, som i sin tur aldrig har levererat mitt pass till konsulatet. Mitt pass ankommer till konsulatet den 16/8 som snabbhandlägger min visumansökan, och det kommer tillbaka till Stockholm den 19/8. Den 20/8 sitter jag på ett plan mot Thailand.

Varför detta långa redogörande då?

Nu har jag blivit tvingad att ta ut all min semester för att kunna täcka dessa dagar som jag var hemma. Då jag har hyrt ut min lägenhet blev jag tvungen att bo hemma hos mina föräldrar. Då jag hade Bulgarien-indexerad lön hade jag knappt några pengar för att kunna leva i Sverige, så mina föräldrar blev tvungna att försörja mig.

Allt på grund av att mitt pass har legat hos Fedex i en månad, för att den som hanterat mitt ärende inte har kolla upp sändnumret ifall mitt pass har blivit levererat.

Tydligen ska jag ha gått med på att ta av mina semesterdagar, men det anser inte jag att jag gjort. Telefonsamtal1 den 8/8, det kan komma att handla om semesterdagr men då vi inte vet hur många det kan handla om bestämmer vi det senare. Telefonsamtal2 den 16/8. Det här håller inte, vi har beslutat att du är på jobb.

Det som inte jag uppfattade i samtal2 var från och med idag… och där ska jag ha gått med på att ta av mina semesterdagar. Jag hade från början tänkt att ta ut 3 dagar, nu blev det 12 dagar istället. Jag får betala för att någon annan inte gjort sitt jobb.

De kanske har lagen på sin sida, men är det rätt att behandla sina anställda på det här viset?!

Jag har protesterat, och uttryckt att jag tycker att det är orättvist att jag får lida för någon annans misstag. Det enda det har resulterat i är att jag nu är stämplad som besvärlig och illojal. Så det lutar väl åt att jag får bita i det sura äpplet, och bara acceptera läget. Även om jag tycker att det är helt fel!

Jag är en bricka i ett spel, trots att jag alltid varit lojal. Jag arbetar hårt, är kunnig och stolt att vara en utvald representant för mitt yrke. Jag älskar mitt jobb och kan se mig själv fortsätta i ett år till iaf, men på sistone har det varit för många saker som gjort att man börja fundera på hur mycket skit man ska ta. Jag vet att jag aldrig kommer att kunna göra karriär där jag är nu, då jag inte känner rätt personer och inte är ung och hungrig, och armbågar mig fram. Jag framhäver mig själv för lite.

Jag är kunnig, duktig, arbetar hårt och är ödmjuk. En lagspelare, som hellre ser till att gruppen presterar bra istället för att behöva bevisa hur duktig just jag är. Tyvärr är det såna egenskaper som inte uppskattas där jag är nu, inte för chefspositioner iaf. Jag är en sån som alltid söker, men som aldrig klättrar. Jag anses vara fel typ (enligt såna personer som inte har en susning om vem jag är). Jag är kanske för gammal och oformbar.

Jag älskar mitt jobb, men jobbet verkar inte älska mig tillbaka direkt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s