Fredagen

Mitt larm stod på kl 05.00, för jag skulle köra min man till hans buss som stod i Patong, och han hade körning därifrån kl 06.00. Jag hade hämtat honom därifrån igår kväll, eftersom han inte får ställa bussen hos mig i Kata (det är väl ca 2 mil mellan Kata-Patong), då hans arbetsgivare tycker att det är slöseri på bensin. Han berättade att tydligen var det någon av hans kollegor som hade berättat för hans chefer att hans buss hade stått i Kata Beach häromnatten (nr han sov hos mig), fast han hade körning från Patong dagen efter, så då hade han fått en tillsägelse från sina chefer. Det är egentligen helt sjukt att han förväntas att sova i bussen, och inte får åka hem och sova hemma. Det är ju sånt som är självklart för oss västerlänningar.

När jag väl kommit hem runt kvart över 6 sov jag lite till fram till kl 10, för halv 11 skulle vi träffas utanför kontoret, alla kollegor!

Idag har vi haft teamdag och sparkat ner sommarsäsongen. Kollegorna ska börja lämna destinationen och om ett par veckor fyller nya kollegor på.

Vi har haft en helt underbar dag som började med att vi var på en av Siam Safaris nya utflykter som de kallar för Elephant Experience. Vi fick skära frukt, bambu och annat gott som vi sen skulle ge till elefanterna. Efter matningen fick vi skrubba in elefanterna med tvål, och tvätta dom, och sen fick vi se när de lekte i elefantpoolen, då de dök och lekte i vattnet. En otroligt annorlunda upplevelse, som var helt fantastisk. Om man som jag gillar elefanter så är det helt makalöst! Turen avslutades med en härlig lunch, med utsikt över Phuket Town, och självklart var det Thai-mat som serverades.

Efter den utflykten fick vi åka hem och hämta badkläder, och sen bar det av mot Chalong Sauna. Där kan man basta i Thai-bastu… typ som en finsk sauna, och efter det kan man doppa sig i en tunna med isvatten.

Vi fick även njuta av en oljemassage på 1 timme. Jag var helt utvilad och mådde riktigt bra efter det.

Middag på Buffalo Steakhouse, och drinkar på skräddaren Jaspal’s bar the Terrace i Karon. Och sen fick jag agera taxi (eftersom jag har servicetelefonen inatt) då några skulle vidare till Ska-bar, och några skulle hem. Och sen ringde jag för att säga godnatt till min man, som kommer spendera natten i sin buss uppe i Phang-Nga, då han haft en sen körning från flygplatsen dit upp, och sen ska köra en grupp därifrån till Phuket imorgon tidigt.

Han har alltså varit på jobb från kl 06.00-01.00. Arbetsvillkor och fackföreningar existerar liksom inte riktigt här.

Nu är det dags för mig att försöka sova, och jag håller tummarna för att servicetelefonen är tyst inatt. Imorgon lördag har jag lååång sovmorgon. Jag börjar jobba kl 16.00, men jag måste plugga utflyktsmanus då jag ska ha min första utflykt här imorgon, och sen ännu en på måndag. Så jag har att göra!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s